vineri, 9 august 2013


Andreea Chiru a fost aleasă cea mai frumoasă româncă care va reprezenta ţara noastră la finala mondială ce va avea loc în perioada 2-30 septembrie 2013, în Indonezia, unde se va alătura altor 100 de candidate din întreaga lume.
Andreea Chiru este originară din Brăila, are 20 de ani, în prezent fiind studentă în anul al II-lea în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, la Facultatea de Management. Proaspăta deţinătoare a titlului a fost încoronată de către Nicoleta Luciu, cea care a câştigat şi ea mare titlu în anul 1999.
Andreea Chiru va fi, timp de un an, imaginea Miss World România, având sarcina de a se implica activ, împreuna cu organizaţia Miss World România, în cât mai multe campanii şi acţiuni de caritate, de susţinere a copiilor cu diverse probleme din întreaga lume. Podiumul a fost completat de Monica Rusu din Cluj-Napoca şi Mădălina Buftea din Alba Iulia. Premiul de Popularitate i-a revenit Ioanei Brănişte din Bacău, candidata care a strâns cele mai multe like-uri pe pagina de Facebook oficială a competiţiei.
Alături de Miss Earth, Miss International şi Miss Universe, Miss World este considerată una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de frumuseţe.
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Răzbunarea, arma prostului: alungat din Italia, a încercat să blocheze o șosea națională ...
Un român de 23 de ani, expulzat din Italia, s-a răzbunat, rupând și aruncând panouri stradale pe drumul statal 20. Potrivit Chesturii din Imperia, Intervenția rapidă, tempestivă și eficace a doi polițiștii, în afara faptului că a făcut ca făptașul să ajungă pe mâna justiției, probabil a evitat producerea de accidente rutiere în mod potențial foarte periculoase pentru persoanele care ar fi tranzitat în acel moment în zonă.
Agenții Comisariatului din Ventimiglia au intervenit pentru a bloca un tânăr care, cu o acțiune în mod potențial foarte periculoasă și de neînțeles prin motivațiile sale, a creat o situație de enorm pericol pentru circulația rutieră pe drumul statal 20, pe porțiunea cuprinsă între Trucco și Airole (provincia Imperia), între kilometrii 138 și 140.
Cea mai scurtă expulzare: Repatriată cu avionul de poliția din Vicenza, s-a întors în 24 de ore
Bărbatul, în ciuda corporaturii firave, împins de o furie nebunească și de disperaresmulsese deja, numai cu forța brațelor, cel puțin douăzeci de semne de delimitare a marginii carosabilului, dreptunghiurile reflectorizante albe și roșii instalate în interiorul tunelului Cima di Rovere, și cu intenția clară de a cauza accidente, le aruncase pe
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Presa rusă, alarmată de ideea că Băsescu ar putea candida la preşedinţie în Republica Moldova


Îngrijorare la Moscova în legătură cu intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a deveni cetăţean al Republicii Moldova. Ziariştii ruşi scriu că preşedintele Traian Băsescu cere reducerea taxelor consulare pentru cetăţenii moldoveni, tocmai fiindcă vrea să înceapă o carieră politică peste Prut, după încheierea mandatului de preşedinte al României.
Presa rusă, dar şi cea de la Chişinău şi Tiraspol oferă spaţii largi comentariilor despre simpatia preşedintelui român faţă de basarabeni.
Publicaţia moscovită "Nezavisimaia Gazeta" scrie că Traian Băsescu a solicitat reducerea taxelor consulare pentru cetăţenii moldoveni, pregătindu-şi astfel terenul pentru începerea unei cariere politice în Republica Moldova, după încheierea mandatului de preşedinte al României.
Totul a pornit de la declaraţiile unioniste făcute de Traian Băsescu în timpul
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Cea mai scurtă expulzare: Repatriată cu avionul de poliția din Vicenza, s-a întors în 24 de ore
Maria Brîndușa, de 23 de ani, prostituată româncă, a fost expulzată din Italia, urcată de poliție în avion, dar s-a întors în numai 24 de ore. Italia este plină de cazuri asemănătoare și forțele de ordine și autoritățile civile au posibilități limitate de manevră. "Acest episod este una dintre nenumăratele confirmări a ceea ce am denunțat recent", atacă primarul din Vicenza, Achille Variati (foto), care a declanșat o cruciadă în orașul său contra cerșetorilor români.
"Normativa națională este ineficace și nu permite nici măcar îndepărtarea persoanelor comunitare care au încălcat de mai multe ori legile și regulamentele". Tânăra româncă a fost expulzată din motive de ordine publică: nu avea și nu are un loc de muncă regulamentar, a acumulat câteva antecedente penale și 53 de amenzi pentru încălcarea ordonanței privind prostituția pe stradă, bineînțeles niciodată plătite.”
3.080 de români expulzați din Italia
”Imediat ce a revenit în Italia a fost prinsă de poliție și a fost denunțată, dar în stare de libertate, așa cum prevede legea. Astfel că, câteva zile mai târziu, se întorsese deja la "muncă" pe viale San Lazzaro, la Vicenza. "Forțele de ordine aplică legile care există continuă primarul
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Primul român de 45 de milioane de euro
Sporting Lisabona, echipa care l-a lansat în fotbalul mare pe Cristiano Ronaldo, pregăteşte un alt talent. Este vorba despre românul de doar 18 ani, Cristian Ponde, care a semnat un contract cu echipa portugheză cu o clauză de reziliere record: 45 de milioane de euro. Practic, Ponde este cel mai valoros jucător din istoria României.
"Sunt foarte fericit că mi-am prelungit contractul cu Sporting. Este o altă dorinţă pe care mi-am împlinit-o. Visul meu este însă să ajung în prima echipă, dar totul depinde de mine", a spus Cristian Ponde după semnarea noului contract.
Venit în Portugalia la 10 ani, a trecut pe la mai toate echipele de copii şi juniori ale clubului lusitan Olhanense, a mers la Sporting în 2010 şi este protejatul lui Jorge Mendes, impresarul lui Ronaldo.
Momentan, Ponde joacă pentru loturile naţionale mici ale Portugaliei.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
3.080 de români expulzați din Italia
Într-un an și jumătate, de la 1 ianuarie 2012 la 30 iunie 2013, au fost "îndepărtați" din Italia 4.545 2.974 în 2012 și 1.571 în 2013) de cetățeni comunitari, pentru că au devenit "problematici" din motive de siguranță publică, de ordine publică și de siguranță a statului. Prezența lor în Italia nu mai era "agreată" fiindcă erau autori de infracțiuni, în diferite cazuri condamnați, deși nu în manieră definitivă sau erau supuși unor măsuri de prevenție.
Toate situații care impuneau sfârșitul șederii în Italia, adică "îndepărtarea" (termen mai puțin puternic decât cel de expulzare care se utilizează în cazul străinilor extracomunitari). Aceste informații apar pe site-ul liberainformazione.org, într-un text intitulat "Navetiștii crimei" (I "pendolari" del crimine).

Camera Deputaţilor a aprobat decretul privind expulzarea comunitarilor


Din acest text aflăm că marea majoritate a "îndepărtaților" era formată din români. Din totalul indicat mai sus, 3.080 de români au fost destinatari ai măsurii, urmați, la distanță notabilă, de cetățenii bulgari și polonezi. Austriecii, cu un singur caz în fiecare an, sunt pe ultimul loc al clasamentului și confirmă că sunt extraordinar de respectuoși atunci când stau în alte țări ale UE.

A început expulzarea românilor fără loc de muncă

Acest aspect
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
Guvernul României scoate de la buget aproape 300 000 de euro pentru Institutului Universitar ...
Contribuţia României la Institutul Universitar European de la Florenţa aferentă anului 2014 este de 292.320 euro, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Pentru ca România să poată beneficia din plin de avantajele aderării la Convenţia privind înfiinţarea Institutului Universitar European de la Florenţa, respectiv pentru ca reprezentanţii României în Consiliul Superior al IUE să poată fi prezenţi la întrunirile acestui organism, este necesar ca ţara noastră să plătească o contribuţie, calculată în funcţie de PIB-ul României în ultimii trei ani dinaintea aderării (perioada 2008-2010 – anul aderarii fiind considerat cel în care Consiliul Superior a emis decizia de modificare a Convenției) şi stabilită la 1,07% din bugetul Institutului.
Cifrele de referința pentru PIB sunt cele oferite de Eurostat. Conform deciziei Consiliului Superior 3/2004 contribuția nu poate sa fie inferioară taxei plătite pentru cercetătorii înregistrați, calculată ca echivalentul a 12.000 euro /cercetător/an. Conform calculelor,contribuţia României pentru anul 2014 este de 292.320 Euro, urmând ca plăţile anuale ulterioare să se efectueze conform notificărilor transmise de IUE.
În prezent, 20 de state membre ale UE au aderat la Institutul Universitar European de la Florenţa Belgia, Danemarca, Germania, Republica Elenă, Spania,
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG