vineri, 9 august 2013

Linie dură a chesturii din Udine împotriva cerșetorilor agresivi care nu ezită să ceară cu insistență trecătorilor câțiva euro și care se ceartă între ei pentru a-și “împărți” zonele în care să staționeze cu mâna întinsă.
În ultimele două săptămâni, potrivit Il Messaggero Veneto, poliția a efectuat controale amănunțite, în oraș și în provincie. Rezultatul: 15 interdicții de întoarcere în localitatea Udine și alte 10 situații sunt în analiză tot pentru emiterea ordinului de expulzare.

“Mare parte dintre măsuri a explicat Chestura au fost adoptate împotriva unor bărbați, aproape toți de origine română, deja cunoscuți forțelor de ordine pentru infracțiuni de furt și fără o rezidență sau un domiciliu”.
32 de cerșetori din grupul “bărbile negre” expulzați din Mestre, trebuie să plece în România
În ultimele luni fenomenul cerșetoriei la intersecții, pe străzile din centrul istoric și la intrarea în supermarket-uri a devenit mai evident în provincie. Cetățenii au observat și au semnalat cu promptitudine autorităților o creștere a numărului de cerșetori și nu au lipsit episoadele de agresiune.

Neguţătorii din Veneţia: "Suntem asediaţi de cerşetori obraznici"

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia

Măsuri extreme: slujbă cu bodyguarzi la DomulCiteşte mai mult...

Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
32 de cerșetori din grupul “bărbile negre” expulzați din Mestre, trebuie să plece în ...
Prefectura din Venezia a trecut la măsuri dure împotriva celor 32 de așa-numiți “barbă neagră” (barbanera it.), cerșetori agresivi de origine română. Au timp treizeci de zile pentru a pleca singuri din Italia. Dacă nu pleacă, vor fi însoțiți la frontieră de poliție, anunță Corriere del Veneto.
La Venezia și la Mestre, romii de origine română dedicați cerșeto iei sunt cu sutele, dorm în tabere în zonele cele mai mărginașe ale orașului și în ultimele luni atitudinea lor obraznică a creat teamă între rezidenți. Cetățenii s-au răsculat împotriva lor, organizând marșuri publice de protest, iar la Domul din Mestre, slujbele se țin acum sub pază, pentru a ține la distanță cerșetorii.

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia


Consilierul Gianfranco Bettin (Mediu) a cerut prefectului să emită ordine de expulzare, fiind convins că nu este vorba de persoane sărace ci de un grup organizat cu activități infracționale. Despre problema romilor din grupul “bărbilor-negre” a discutat Comitetul pentru ordine și siguranță publică a Prefecturii din Venezia și acum prefectul a trecut la fapte: 32 de persoane au primit ordin de expulzare, motivat de absența integrării sociale și culturale.

Clanul Barbă-neagră, caz european

Este vorba de o posibilitate prevăzută în
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Google şi-a lansat serviciul de muzică pe internet, ce permite accesul la un catalog cu ...
Google a lansat serviciul Google Play Music All Access în Marea Britanie, Austria, Belgia, Franţa, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia şi Spania, la aproape patru luni după ce acest serviciu a devenit disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii.
Google doreşte să submineze astfel poziţia deţinută în domeniul muzicii pe internet din Marea Britanie de servicii precum Spotify, Deezer, Rdio, Xbox Music, Music Unlimited (deţinut de Sony) şi Rara, informează theguardian.com, citat de Mediafax. Până pe 15 septembrie, serviciul Google Play Music All Access poate fi accesat de utilizatorii din Marea Britanie în baza unui abonament de 7,99 lire sterline pe lună, urmând ca serviciul să poată fi accesat pentru 9,99 lire sterline pe lună, un abonament similar cu cel practicat de rivalii săi în Marea Britanie.

Nu va exista nicio opţiune de accesare gratuită a serviciului muzical al Google. Google Play Music All Access a fost lansat în luna mai în SUA, serviciul fiind disponibil din iulie şi în Australia şi Noua Zeelandă.
Lansarea Google Play Music All Access în Marea Britanie face parte din expansiunea europeană a acestui serviciu. Astfel, începând de joi, Google Play Music All Access este disponibil şi în Austria, Belgia, Franţa,
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
”Harta românilor de pretutindeni”, studiu prezentat la reuniunea diasporei de la Mangalia
Miercuri, 7 august 2013, cea de-a treia zi din cadrul 'Săptămânii Educaţiei, Culturii şi Spiritualităţii Româneşti', organizată de Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru Românii de Pretutindeni, a fost dedicată geografiei României.
Prima parte a zilei a debutat cu prezentarea studiului 'Harta Românilor de pretutindeni'realizată de prof. univ. dr. Nicolae Ilinca. Tema prelegerii a fost România şi distribuţia etnică şi formarea spaţială a poporului român în spaţiul carpatic. Prezentarea a fostînsoţită de hărţi ale regiunilor istorice şi de informaţii referitoare la numărul etnicilor români, al bisericilor şi al şcolilor cu predare în limba română din aceste zone.
Ziua a continuat cu prelegerea 'Români căutători de noi tărâmuri' susţinută de prof. univ. dr. Silviu Neguţ, Academia de Studii Economice din Bucureşti. De asemenea, profesorii şi studenţii au luat parte la o incursiune în lumea geografică pe care Silviu Neguţ a exemplificat-o prin propriile expediţii în Insula Paştelui şi Ţara de Foc. Costin Diaconescu, secretar general al Societăţii de Geografie, a susţinut următorul seminar în cadrul căruia a expus participanţilor realizările şi activitatea Societăţii de Geografie, dar şi date referitoare la propunerile pe care societatea le-a realizat în demersurile pentru împărţirea regională a României. Totodată, acesta şi-a exprimat dorinţa de
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
Rețetă de vară: ”Pesto genovese”
Cine cunoaște bine gastronomia italiană, în momentul în care i se spune despre ”pesto”, mintea îi zboară imediat la regiunea Liguria. În această splendidă parte a Italiei s-a născut”pesto genovese”, unul dintre sosurile cele mai cunoscute și apreciate. ”Pesto” este un sos rece, simbol al Genovei, care a fost și este gătit în bucătăriile din întreaga lume. Rețeta a fost preluată în numeroase țări, unele dezvoltând-o și folosind-o nu doar împreună cu pastele, ci la numeroase alte rețete cu legume sau carne. Primele menționări documentare ale acestui sos le găsim încă din secolul XVIII. Rețeta originală nu a mai fost transformată de atunci. Pentru a face un adevărat ”pesto” e nevoie de un mojar de marmură și un pistil de lemn, ca in fotografie. Ca orice rețetă tradițională, există și numeroase secrete, dar modalitatea pe care v-o prezentăm e cea dată de asociația care folosește și comercializează acest sos - ”Consorzio del pesto genovese”
Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 2/3 căței de usturoi (câte unul pentru fiecare 20 de frunze de busuioc)
  • 50 g de frunze de busuioc (curățate, dar nu spălate, strivite sau rupte pentru a nu se pierde astfel din uleiul parfumatCiteşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG